آداب و رسوم مردم دبی

سرفصل های مقاله

دبی یکی از معروف ترین شهرهای توریستی جهان است که سالانه از میلیون ها گردشگر خارجی پذیرایی می کند. وجود جاذبه های تاریخی و توریستی در این شهر به همراه مهمان نوازی مردم و برگزاری رویدادهای بین المللی مختلف، باعث شده بسیاری از مسافران دبی را به عنوان مقصد خود انتخاب کنند. اگر شما هم دوست دارید تا با آداب و رسوم مردم دبی بیشتر آشنا شوید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

زبان و مذهب مردم دبی

مذهب و زبان مردم دبی

در دبی به عنوان یکی از مهم ترین شهرهای امارات متحده عربی اکثر مردم مسلمان و اهل سنت هستند و بیشتر قوانین اجتماعی و سیاسی براساس اسلام وضع می شوند؛ به همین دلیل رفتار مردم دبی با ایرانیان و دیگر مسلمانان بسیار دوستانه است؛ البته در این شهر افرادی از مذاهب دیگر مانند هندوئیسم، بودائیسم و مسیحیت نیز زندگی می کنند اما این افراد اجازه تبلیغ دین خود در دبی را ندارند. مسلمان ها هم نمی توانند از دین خود خارج شوند و درصورت تغییر دین، شهروندی آن ها باطل خواهد شد.

در طول روزهای ماه رمضان، هیچ رستوران، بار یا اغذیه فروشی فعالیت نمی کند، مگر اینکه مجوز قانونی داشته باشد؛ همچنین مصرف هرگونه خوردنی، آشامیدنی یا هر چیزی که وارد دهان شود در ملاعام ممنوع بوده و برای آن مجازات تعیین شده است.

عربی زبان اصلی مردم شهر دبی است، اما بسیاری از ساکنان شهر دبی افرادی هستند که از کشورهای دیگر به امارات مهاجرت کرده اند؛ به همین دلیل در این شهر مردم به زبان های مختلفی حرف می زنند که از آن ها می توان به فارسی، هندی، اردو، بنگالی و چینی اشاره کرد. این تنوع زبانی باعث شده تا مهاجران بعد از دریافت ویزای دبی آنلاین و ورود به این شهر ازنظر زبانی چندان احساس ناراحتی نداشته باشند.

پوشش مردم دبی

لباس ملی مردم امارات نشان دهنده هویت آن ها بوده و طوری طراحی شده تا دو اصل آسایش و رعایت قوانین مذهبی حفظ شوند. لباس مردان یک خاندورا یا دشداشه بلند و سفید است که پنبه ای بوده و بدن را در گرمای امارات خنک نگه می دارد؛ همچنین در برخی مناطق از یک پارچه برای پوشاندن سر نیز استفاده می شود. در مراسم های مهم افرادی که مرتبه اجتماعی بالاتری دارند روی دشداشه خود بیشت (میشله) می اندازند که نوعی ردای سیاه یا قهوه ای است.

عبا لباس رسمی زنان دبی بوده و یک لباس بلند است که روی لباسی دیگر پوشیده می شود. لباس زیر عبا جلابیا نامیده شده و به روسری مشکی زنان نیز شایلا گفته می شود. پوشیدن این لباس ها برای گردشگران الزامی نیست اما در بازدید از قسمت های مختلف شهر لباس آن ها باید پوشیده و قد آن حداقل از شانه تا زانو باشد؛ همچنین پوشاندن کامل پاها، دست و سر برای زنان در مساجد ضروری بوده و نباید با کفش به این مکان ها وارد شد. رعایت قوانین محلی و احترام به پوشش رایج باعث شده تا رفتار مردم دبی با ایرانیان و گردشگران مسلمان مطلوب باشد.

فرهنگ اجتماعی مردم دبی

یکی از بهترین جنبه های آداب و رسوم مردم دبی، مهمان نوازی آن ها است. شاید درباره مهمان نوازی عربی شنیده باشید که با سرو قهوه عربی معروف است و به روش خاصی انجام می شود. قهوه عربی که به آن گاوا هم می گویند، با گیاهان معطری مانند هل و میخک مخلوط شده و توسط میزبان در فنجان های کوچک ریخته می شود. مهمان هم بعد از صرف قهوه فنجان را به نشانه سپاس گذاری با دست راست برمی گرداند. یکی دیگر از آداب و رسوم مردم دبی این است که، معمولا مردم دبی وعده شام را در یک سینی بزرگ (مجمع) سرو می کنند و غذا با دست راست خورده می شود.

در فرهنگ مردم دبی احوال پرسی نیز آداب خاص خودش را دارد و رعایت این آداب بسیار مهم است. برای شروع احوال پرسی عربی باید ابتدا از سلامت جسمی فرد مقابل و خانواده او سوال بپرسید و سپس جویای مشکلات شخصی فرد شوید؛ همچنین نباید بزرگان را با نام کوچک صدا کرد و به جای آن الفاظ محترمانه مانند حاجی و آقا را به کار برد. اهمیت پاسخگویی به احوال پرسی در آداب و رسوم مردم دبی به قدری بالا است که جواب نامناسب نوعی بی احترامی تلقی شده و ممکن است سبب دلخوری فرد شود.

غذای محلی دبی

غذاهای رایج مردم دبی

به دلیل قرار گرفتن امارات در حاشیه خلیج فارس غذاهای دریایی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ غذایی مردم این کشور است. گوشت خوک در وعده های غذایی مسلمانان وجود ندارد و به جای آن گوشت مرغ، گاو و گوسفند و… را مصرف می کنند. یکی از غذاهای بسیار معروف در دبی شتر شکم پر است که معمولا برای مهمانان پخته می شود. برای تهیه این غذا شکم یک شتر با مواد مختلف و گوشت مرغ، بز و گوسفند پر شده و یک روز کامل به آرامی می پزد. شتر شکم پر غذایی بسیار مفصل است و با هر وعده آن می توان از 800 نفر پذیرایی کرد. این غذا به ثبت گینس رسیده است.

فرهنگ شعر و ادب مردم دبی

در آداب و رسوم مردم دبی شعر و رقص اهمیت زیادی داشته و ریشه در فرهنگ بادیه نشینی آن ها دارد. در واقع عرب ها شعر را برای پرداختن به مسائل مختلفی، از مهمان نوازی گرفته تا مسائل مهم اجتماعی، به کار می برند. در فرهنگ اعراب دبی دو نوع شهر نباتی و التغریده دیده می شود. شعر نباتی حالتی محاوره ای داشته و علاوه بر طولانی بودن، درباره موضوعات مهم سروده می شود؛ در حالی که شعر التغریده به صورت گفتگو میان دو نفر بوده و ریتم آن با موسیقی سازهای محلی همراه است.

رفتار مردم دبی با ایرانیان چگونه است؟

امارات کشوری مهاجرپذیر است و در آن تنوع فرهنگی و نژادی فراوانی دیده می شود؛ درنتیجه رفتار مردم دبی با ایرانیان و دیگر افراد خارجی نیز بسیار مناسب است. در این شهر افرادی که از کشورهای دیگر می آیند، مورد احترام و توجه مردم قرار می گیرند و این موضوع درمورد ایرانیان به دلیل اشتراکات مذهبی و تعداد زیاد مهاجرین ایرانی در دبی بیشتر نیز هست؛ البته در هر جامعه ای ممکن است برخوردهای منفی نسبت به برخی افراد وجود داشته باشند که دلایل شخصی یا فرهنگی دارند، اما این برخورد نشان دهنده دیدگاه همه مردم دبی نیست.

سخن پایانی

اگرچه در سال های اخیر شهر دبی تغییرات سریع و پیشرفت های چشمگیری در حوزه تکنولوژی داشته، اما همچنان می توان آداب و رسوم مردم دبی و فرهنگ سنتی را در همه جای این شهر دید. این فرهنگ غنی باعث حفظ هویت ملی شده و توجه گردشگران را روز به روز بیشتر به دبی جلب خواهد کرد. برای اینکه بتوانید درک بهتری از این فرهنگ پیدا کنید، بهتر است با مردم محلی بیشتر حرف بزنید، از مکان های تاریخی این شهر بازدید کنید و به این فرهنگ احترام بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *