امارات متحده عربی یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت معماران است. شهر دبی، به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای امارات، دارای امکانات رفاهی عالی و زیرساخت هایی مدرن بوده و سالانه چندین پروژه عظیم ساختمانی در این شهر تکمیل می شود؛ به همین دلیل در دبی فرصت های شغلی فراوانی برای معماران وجود دارد و همین موضوع باعث شده تا آن ها امارات را جزء اولین انتخاب های خود برای مهاجرت بدانند. در این مطلب می خواهیم جنبه های مختلف مهاجرت معمار به دبی، مزایا، معایب و چالش های آن را بررسی کنیم.
شغل معماری در دبی
معماری در دبی یکی از شغل های پرطرفدار با درآمد بالا محسوب می شود که ازطریق آن می توان موفقیت های زیادی کسب کرد؛ زیرا در دبی پروژه های ساختمانی بزرگی وجود دارد که کار کردن در آن ها باعث بهبود رزومه کاری شما و پیشرفت در کارتان خواهد شد. این پروژه ها انواع ساختمان های مسکونی، تجاری یا زیرساختی را شامل می شوند.
برخی از حوزه هایی که به عنوان یک معمار در دبی می توانید در آن ها کار کنید، عبارت اند از:
- شرکت های ساختمانی: شرکت های ساختمانی در امارات نیاز به معماران سخت کوش و ماهر دارند که بتوانند پروژه های پیچیده را باموفقیت به اتمام برسانند. برای کار در این شرکت ها باید مهارت های مدیریتی و توانایی کار تیمی داشته باشید.
- شرکت های مشاوره معماری: در شهر دبی برخی از شرکت ها به مشاوره درباره نحوه طراحی و اجرای پروژه های ساختمانی می پردازند. استخدام در این نوع شرکت ها نیازمند تجربه و دانش بالا درباره قواعد طراحی ساختمانی و استانداردهای آن است.
- مهندسی معماری: افرادی که در حوزه مهندسی معماری مشغول به فعالیت هستند، کار طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های گوناگون را برعهده دارند. این افراد باید بتوانند از نرم افزارهای مدل سازی اطلاعات (BIM) مثل Auto CAD و Revit به خوبی استفاده کنند.
- طراحی داخلی ساختمان: یکی دیگر از حوزه های مهم معماری، طراحی داخلی است که در آن معمار با انتخاب مواد، رنگ ها، لوازم و نورپردازی مناسب، دیزاینی متناسب با کارکرد آن محیط را ایجاد می کنند. طراحان داخلی لازم است به نرم افزارهای طراحی چندبعدی مانند SketchUp مسلط باشند.
- مهندسی ساخت و ساز: کسانی که به عنوان مهندس ساخت وساز در دبی مشغول به کار می شوند، وظیفه انجام هماهنگی های لازم برای پیشرفت پروژه ساختمانی مانند برنامه ریزی، بودجه بندی و کنترل کار را برعهده دارند. آشنایی با برنامه های مدیریت پروژه ای مانند MS Project و Primavera از لزومات مهندسی ساخت وساز است.
شرایط مهاجرت معمار به دبی
شرایط خاصی برای مهاجرت معماران به دبی وجود دارد که برخی از آن ها شامل موارد زیر هستند:
- داشتن پیشنهاد شغلی: دریافت جاب آفر یا پیشنهاد شغلی برای یک معمار از سمت کارفرمای اماراتی ازجمله لزومات مهاجرت کاری به دبی است. اگر بعد از ارسال رزومه خود به کارفرمایی در دبی، درخواست استخدامتان قبول شود، کارفرما برای شما جاب آفر می فرستد و از مرجع مربوطه نیز درخواست می کند تا برایتان یک ویزای کاری صادر شود.
- آشنایی به زبان انگلیسی یا عربی: یکی دیگر از شرایط مهاجرت معماران به دبی، تسلط به زبان های رایج در این شهر، شهر انگلیسی و عربی است. ممکن است کارفرما یک مدرک زبان خاص را مدنظر داشته باشد یا به نوع مدرک اهمیتی ندهد.
- داشتن توانایی مالی: در طول مهاجرت کاری به دبی، باید هزینه هایی مانند ترجمه مدارک، درخواست صدور ویزا و … را صرف کنید و کارفرما ممکن است قسمتی از آن را پوشش دهد.
- مهارت و تجربه کاری: بدیهی است که کارفرما از بین صدها رزومه ای که برای استخدام دریافت می کند، کسی را انتخاب می کند که سابقه کاری بیشتر و شرایط بهتری برای کار داشته باشد؛ البته تنها سابقه کاری ملاک نیست و مهارت هایی مانند استفاده از نرم افزارهای معماری، توانایی ارائه مفهوم، خلاقیت و قدرت تجزیه و تحلیل بالا نیز برای کارفرما بسیار مهم هستند.
نحوه مهاجرت معمار به دبی
برای مهاجرت معماران به دبی، راه های مختلفی وجود دارد. به طور کلی مهاجرت به کشور امارات ازطریق دریافت ویزای کاری، سرمایه گذاری، تحصیلی ، ازدواج و تولد صورت می گیرد که از بین آن ها، ویزای کاری و تحصیلی برای معماران مناسب تر است.
در ویزای کاری، ابتدا لازم است که با ارسال رزومه خود به کارفرماهای مختلف در دبی، درخواست خود را برای استخدام در شرکتشان اعلام کنید. بعد از اینکه یکی از کارفرماها درخواست شما را قبول کرد، یک پیشنهاد شغلی برایتان ارسال می کند که شامل شرایط استخدام و جزئیات کار است؛ سپس از اداره مهاجرت کشور امارات برایتان درخواست ویزای کاری خواهد کرد. برای تکمیل این درخواست، ارائه مدارک زیر الزامی است:
- فرم درخواست ویزای کاری
- چند قطعه عکس پاسپورتی
- اصل پاسپورت معتبر و کپی آن
- کپی جواز کسب شرکت اماراتی
- گواهی نامه تجاری شرکت اماراتی
برای دریافت ویزای کاری دبی، ارائه گواهی سلامت پزشکی هم لازم است که بعد از انجام آزمایش هایی مانند آزمایش خون و عکس برداری برایتان صادر می شود. زمانی که صحت مدارک و درخواست شما تایید شد، مجوز کارتان توسط اداره کار به کارفرما ارائه می شود و پس از آن می توانید کارت اقامت نیز دریافت کنید. در نهایت بعد از انجام همه این مراحل، ویزای کاری برای شما صادر می شود و دیگر مشکلی برای ورودتان به امارات وجود نخواهد داشت.
اگر می خواهید برای تحصیل در مقاطع بالاتر رشته معماری به دبی مهاجرت کنید، باید مدارک خود را برای دانشگاه های معتبر در این شهر بفرستید تا بتوانید پذیرش بگیرید. دانشگاه های شارجه، مانیپال و هریوت وات ازجمله دانشگاه های معروف در دبی هستند.
بعد از اینکه نامه پذیرش خود را دریافت کردید، با ارسال یک درخواست به اداره مهاجرت امارات، تقاضای صدور ویزای تحصیلی کنید. در این مرحله لازم است مدارکی مانند ترجمه مدارک تحصیلی، مدارک مالی، گواهی سلامت پزشکی، پاسپورت و … را به اداره مربوطه ارائه دهید. زمانی که درخواست شما تایید شد، ویزایتان صادر می شود و می توانید برای ثبت نام در دانشگاه و اقامت در دبی اقدام کنید.
سوالات متداول درباره مهاجرت معمار به دبی
- درآمد معماران در دبی چقدر است؟ بسته به تخصص و شغلی که در حوزه معماری دارید، میزان درآمد نیز متفاوت است اما میانگین درآمد معماران در امارات تقریبا ۲۵۰.۰۰۰ درهم در سال است.
- آیا رشته معماری برای مهاجرت تحصیلی به دبی مناسب است؟ رشته معماری یک رشته پردرآمد با آینده کاری خوب است که در دانشگاه های معتبر دبی تدریس می شود؛ بنابراین، معماری را می توان یک رشته مناسب برای مهاجرت تحصیلی به دبی دانست.
سخن پایانی
مهاجرت معمار به دبی علی رغم چالش هایی که دارد، می تواند برای شما یک سکوی پرتاب باشد؛ زیرا وجود پروژه های عظیم ساخت وساز در دبی فرصت های زیادی را برایتان به وجود می آورد و تجربه تان را بیشتر می کند. با برنامه ریزی دقیق و اطلاع کافی از دبی و نحوه مهاجرت به آن، می توانید به اهدافتان نزدیک تر شوید.