راهنمای اقامت قطر با ثبت شرکت

سرفصل های مقاله

قطر در سال‌های اخیر با تکیه بر درآمدهای نفتی و برنامه‌ریزی‌های دقیق توانسته به یکی از کشورهای امن منطقه با زیرساخت‌های مدرن تبدیل شود؛ به همین دلیل این کشور از اقتصاد پویایی برخوردار بوده و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خوبی را در اختیار تجار خارجی قرار داده است. اخذ اقامت قطر با ثبت شرکت یک روش رایج برای مهاجرت به این کشور است که می‌خواهیم در این مطلب، ابعاد مختلف آن را بیشتر بررسی کنیم.

راهنمای اقامت با ثبت شرکت در قطر

انواع شرکت‌های قابل‌ثبت در قطر

قبل از اخذ اقامت قطر با ثبت شرکت، بهتر است با انواع قالب‌های ثبت شرکت در این کشور آشنا شوید:

  1. شرکت تضامنی (general partnership company): شرکت تضامنی توسط دو یا چند شریک تاسیس شده و در آن همه اعضای شرکت بدون توجه به میزان سهمشان، مسئولیت یکسانی دربرابر تعهدات شرکت دارند. در این قالب، نام شرکت باید برگرفته از نام همه شرکا بوده یا عبارتی باشد که نشان دهد این شرکت تضامنی است.
  2. شرکت انحصاری (Sole Proprietorship Company): در شرکت‌های انحصاری تمام سرمایه برای یک فرد بوده و به‌نوعی تک‌سهامدار است. تاسیس این شرکت‌ها نسبت به انواع دیگر راحت‌تر بوده و نیاز به سرمایه کمتری دارد؛ البته میزان آن باید حداقل ۵۰۰۰۰ ریال قطر باشد.
  3. شرکت سهامی (shareholding company): شرکت سهامی نیز توسط چند شریک تاسیس می‌شود اما ویژگی مهم آن این است که مالکیت و مسئولیت‌های شرکت به نسبت سهام هر فرد، به او واگذار می‌شود. شرکت‌های سهامی خود به دو نوع سهامی عام و خاص تقسیم می‌شوند. در شرکت‌های سهامی عام همه مردم می‌توانند قسمتی از سهام شرکت را خریداری کنند اما در سهامی عام تنها افراد مشخصی می‌توانند در شرکت سهامدار باشند.
  4. شرکت با مسئولیت محدود (Limited liability Company): این قالب ثبت شرکت در قطر رایج‌تر بوده و در آن تعداد شرکا از ۲ تا ۵۰ نفر متغیر است. میزان مسئولیت هر فرد با توجه به میزان سهامی که دارد مشخص می‌شود؛ همچنین سهام به‌راحتی قابل انتقال نیست و نام شرکت نیز باید همراه با “شرکت با مسئولیت محدود” در هر جایی عنوان شود.
  5. شعبه شرکت‌های دیگر: نوع دیگری از تاسیس شرکت در قطر، ایجاد شعبه دیگری از شرکت‌های خارجی در این کشور است. کسانی که می‌خواهند کسب‌وکار خود را با ساخت شعبه جدید در قطر گسترش دهند، باید از از وزارت اقتصاد و بازرگانی قطر مجوزهای لازم را دریافت کنند.

شرایط اخذ اقامت قطر با ثبت شرکت

قطر یکی از کشورهای پرمتقاضی برای مهاجرت است و بسیاری از سرمایه‌گذاران قصد دارند تا با ثبت یک شرکت در این کشور، برای اخذ اقامت آن اقدام کنند. البته نکته مهم این است که معمولا در ثبت شرکت باید یکی از شرکا اهل قطر باشد و نکته بعدی این که از این روش نمی‌توان اقامت دائم را دریافت کرد؛ بلکه برای هر سرمایه‌گذار ایرانی یک کارت اقامت با اعتبار دو سال صادر می‌شود که قابل تمدید است. در تقسیم سهام شرکت‌هایی به غیر از نوع انحصاری، ۵۱ درصد از سهام شرکت به شریک قطری و ۴۹ درصد آن به شریک خارجی تعلق می‌گیرد.

کسانی که می‌خواهند به‌تنهایی و بدون هیچ شریکی شرکت خود را در قطر ثبت کنند، باید در یک منطقه آزاد مانند قطر مال و پارک علم و فناوری این کار را انجام دهد. از مهم‌ترین شروط دریافت اقامت قطر با ثبت شرکت، داشتن یک بیزینس پلن مشخص است که روند کاری شرکت و میزان تقریبی سود آن را نشان دهد؛ همچنین سرمایه‌گذار باید یک حساب بانکی در این کشور باز کند و حداقل۵۵۰۰۰ دلار تمکن مالی داشته باشد.

مزایا و معایب ثبت شرکت در قطر

ثبت شرکت در قطر مانند هر کسب‌وکاری مزایا و معایب خاص خودش را دارد. برخی از مزایای ثبت شرکت در قطر عبارت‌اند از:

  1. معافیت‌های مالیاتی: یکی از جذابیت‌های سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت در قطر، معافیت‌های مالیاتی مختلف مانند مالیات بر درآمد، مالیت بر صادرات و واردات و مالیات بر ارزش افزوده هستند. مالیات شرکتی برای شرکت‌های خارجی نیز در این کشور حدود ۱۰ درصد است که رقم قابل قبولی محسوب می‌شود.
  2. ثبات اقتصادی در قطر: قطر یکی از پایدارترین کشورها از نظر اقتصادی است که علت آن را می‌توان در منابع نفت و گاز غنی، توجه به زیرساخت‌ها و ثبات سیاسی جستجو کرد.
  3. امکان انتقال مستقیم سود: طبق قانونی که اخیرا تصویب شده، کسانی که در قطر شرکتی ثبت می‌کنند می‌توانند مالک ۱۰۰ درصد سهام باشند و همه سود حاصل را به‌طور مستقیم به کشور خود منتقل کنند.

اگرچه ثبت شرکت در قطر مزایای بسیاری دارد اما در انجام آن ممکن است با چالش‌هایی مواجه شوید. از اساسی‌ترین معایب ثبت شرکت درقطر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. محدودیت‌های قانونی: برای تاسیس شرکت در برخی بخش‌ها محدودیت‌های قانونی وجود دارد یا به دریافت مجوزهای خاص نیاز است.
  2. نیاز به سرمایه‌ اولیه بالا: هزینه ثبت و نگهداری شرکت در قطر می‌تواند برای برخی از کسب‌وکارها گران باشد و به مقدار زیادی سرمایه اولیه احتیاج دارد.
  3. تعدد رقبا: یکی از مهم‌ترین معایب ثبت شرکت در قطر، رقابت شدید و تعدد رقبا است. بازار قطر ازنظر اقتصادی مزایای بسیاری دارد و توجه سرمایه‌گذاران را از سراسر دنیا به خود جلب می‌کند؛ درنتیجه در این عرصه تعداد رقبای شما بسیار زیاد بوده و عرض اندام در میان آن‌ها ممکن است چالش‌برانگیز باشد.

مدارک موردنیاز برای اخذ اقامت قطر با ثبت شرکت

برای اینکه بتوانید به قطر بروید و کارهای اداری ثبت شرکتتان را انجام دهید، باید ابتدا برای دریافت ویزای قطر آنلاین اقدام کنید. مدت اعتبار این نوع ویزا بسته به درخواستتان از ۷۲ ساعت تا سه ماه متغیر است. مدارک لازم برای اخذ اقامت قطر با ثبت شرکت عبارتند از:

  1. فرم تکمیل‌شده درخواست ویزا
  2. اصل و کپی پاسپورت با حداقل ۲ سال اعتبار
  3. عکس رنگی پرسنلی
  4. طرح توجیهی برای اطلاع از هدف کسب‌وکار
  5. گواهی عدم سوء پیشینه
  6. گواهی تمکن مالی

مراحل اخذ اقامت قطر با ثبت شرکت

برای اینکه بتوانید با ثبت شرکت در قطر اقامت این کشور را بگیرید، باید ابتدا نوع شرکتتان را مشخص کرده و نام مناسبی را برای آن انتخاب کنید؛ سپس این موارد را در وزارت تجارت و صنعت قطر به ثبت برسانید و یک حساب بانکی با میزان سرمایه حداقل ۵۵ هزار دلار نیز باز کنید. در مرحله بعد می‌توانید مدارک لازم و درخواست ویزا برای خود و خانواده‌تان را به اداره مهاجرت قطر ارائه کنید تا بعد از بررسی‌های لازم، مدرک اقامتی‌تان صادر شود.

سخن پایانی

قطر با داشتن ویژگی‌های جذابی مانند زیرساخت‌های پیشرفته و ثبات اقتصادی و سیاسی، یکی از مقاصد مهاجرتی محبوب در خاورمیانه است که می‌تواند به گسترش کسب‌وکارتان کمک زیادی کند. مسیر گرفتن اقامت قطر با ثبت شرکت اگرچه کمی ناهموار است اما با کسب آگاهی‌های لازم درباره چالش‌های آن، می‌توانید تصمیمات بهتری بگیرید و این راه را راحت‌تر طی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *